Bredband och TV

Den 1 februari 2017 har föreningen kompletterat utbudet med tjänster som även ger våra boende tillgång till digita TV via Comhem. Gruppavtal ger oss konkurrenskraftig rabatt jämfört med ordinarie priser och gäller för alla lägenheter och betalas via föreningen.

Våra avtal omfattar:

• Bredband 100/10 Mbit/s via Ownit
  • Digital-TV Bas via Comhem
  • oförändrat analog TV-utbud

Vad är ett gruppavtal och våra fördelar?

• Ett gruppavtal innebär att vi har avtal med både Ownit och Comhem om ett grundutbud och föreningen betalar för varje lägenhet oavsett om den boende nyttjar grundutbudet eller inte.
  • Du betalar inget direkt till Ownit eller Comhem för ovannämnade tjänster.
  • Föreningens kostnad per lägenhet är betydligt lägre jämfört med vad den enskilde själv skulle få betala om man tecknade ett individuellt avtal.
  • Vill du få ett större TV-paket än det som ingår i vårt gruppavtal via Comhem kan självklart en uppgradera till ett större abonnemang göras. Du får stå för denna del som uppgradering avser och betala själv. Däremot får du en grupprabatt när du uppgraderar till ett större grundabonnemang som t ex TV Silver eller TV Guld. För enstaka kanaler erhåller du ingen rabatt på. Och självklart ingår TV Bas utan extra kostnad.
  • Inga start-, kort- eller avgifter tillkommer för TV Bas.
  • Både innehåll och antal kanaler i Comhem:s abonnemang kan variera över tid då kanaler tillkommer eller utgår. Se Comhem för senaste uppdatering.

Har du bredband eller TV via annan leverantör?

Har du redan aktiverat bredband från Ownit som föreningen har idag behöver du inte göra nögonting. Har du bredband eller TV via någon annan leverantör kan du själv välja om möjligheten att säga upp det avtalet och nyttja föreningens erbjudanden.

Bredband

-> Aktuellt: Prova-på erbjudande från Ownit

Samtliga lägenheter är redan uppkopplad till Ownit med 100 Mbit/s, du behöver alltså inte teckna något nytt avtal med Ownit om du är nyinflyttad. Däremot så behöver du som regel kontakta Ownit för att få de uppgifter du behöver.

Installation

Om du är nyinflyttad i föreningen så måste du först ringa Ownits kundtjänst på 08-525 073 00 och anmäla att du är nyinflyttad och uppge lägenhetsnummer. Du kommer då få ett välkomstbrev skickat till dig som innehåller information om hur du kopplar upp dig.

Varje lägenhet i vår förening har ett dynamiskt ip-nummer kopplat till sig. Detta innebär att om du följer instruktionerna på Ownit:s hemsida, så ska du följa anvisningarna som gäller ”Dynamiskt tilldelad IP-adress (DHCP)”.

Om du inte kopplar in din dator direkt i uttaget (t ex om du vill ha trådlöst bredband) så behöver du en router. Denna tillhandahåller inte föreningen, utan den får du köpa själv.

Här finns det bra instruktioner om hur du kopplar upp dig.

TV Bas via Comhem

Så här enkelt tar du del av TV Bas via Comhem

I gruppavtalet ingår en digitalbox eller så kan du välja en TV-modul för TV med inbyggd digitalbox.
Surfa in på comhem.se/gruppavtal och följ instruktionerna eller ring kundservice för gruppavtal på telefon 0775-17 17 20.
Endast ett abonnemang per hushåll kann erhålla fördelar via gruppavtalet.
Du har tillgång till dina förmåner så länge du bor kvar i Räfsan 4,5,6 och avtalet mellan föreningen och leverantör gäller.
Normal leveranstid efter att du aktiverat och beställt TV Bas är cirka en vecka.

Om du saknar eller redan har ett TV-avtal med Comhem

• Om du idag har ett större abonnemang med Comhem måste din bindningstid gå ut innan du kan sänka till TV Bas, om du så vill. Däremot får du vår grupprabatt på ditt större TV-paket. Kontakta då Comhem Kundservice för gruppavtal på telefon 0775-17 17 20.
  • Om du idag har TV Bas via Comhem och vill du komplettera ditt TV-utbud kontaktar du Comhem Kundservice för gruppavtal på telefon 0775-17 17 20 för att erhålla vår rabatt på din uppgradering.
  • Saknar du TV-abonnemang och vill nyttja föreningens gruppavtal TV-Bas kontaktar du Comhem Kundservice för gruppavtal på telefon 0775-17 17 20.
  • Har du idag TV Bas via Comhem behöver du inte göra någonting, utan Comhem korrigerar och knyter ihop abonnemanget med föreningens gruppavtal samt korrigerar kostnaden. Detta gäller även om du har andra TV-paket med Comhem och rabatten korrigeras automatiskt.

Kostnad

Bredband och TV kostar 150 kr/månad, vilket ger en obligatorisk avgift som faktureras på samma avi som avgiften.