Nyinflyttad

Varmt välkommen som boende i bostadsrättsföreningen Räfsan 4, 5 & 6!

Här finns en lista på saker som kan vara bra att veta som nyinflyttad.

Flyttanmälan – När du flyttar ska du göra en flyttanmälan till Skatteverket så att du får rätt folkbokföringsadress. Gör din anmälan i förväg eller senast en vecka efter flytten. Skatteverket sprider din nya adress till samtliga myndigheter och även till många företag.  Eftersändning av din post får du beställa hos Svensk adressändring. Du som bor i en lägenhet ska vara folkbokförd på lägenheten. Lägenhetsnumret är en del av din adress och består av fyra siffror som visar på vilken våning och var på våningen lägenheten finns. Du kan hitta ditt lägenhetsnummer i ditt kontrakt eller på din ytterdörr.
Bredband och TVHär kan du läsa hur du kopplar in ditt bredband.
Namnskylt – Kontakta SBC för att få namnskylten i trappuppgången uppdaterad med ditt namn.
SophämtningHär finns information om sophantering och grovsopor. Föreningen har grovsophämtning ett par gånger per år, vilket utannonseras i förväg. Se till att du enbart lägger sådant i miljösoprummet som hör hemma där!
Tvättstugor – Kontakta Sbc, kundtjanst@sbc.se, för att beställa/köpa ny bokningscylinder till tvättstugan.
Porttelefon – Information om hur låssystemet fungerar finns här. Kontakta Styrelsen, rafsan456@gmail.com, för att ändra/lägga till  telefonnummer i porttelefonen.

Vi hoppas att du ska känna dig välkommen i föreningen. Tveka inte att kontakta styrelsen om du har några frågor eller idéer kring hur vi kan göra boendet bättre och mer trivsamt för våra medlemmar.